Η Ομάδα του PADMA SHALA

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Ο Φίλιππος είναι ο ιδρυτής του Padma Shala. Δημιούργησε τον χώρο στην Κατερίνη, το 2013, έχοντας ως στόχο να φέρει σε επαφή περισσότερο κόσμο με το σύστημα της γιόγκα.Το πάθος του για την κίνηση, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που τον έκαναν να υποφέρει – λόγω της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό- τον οδήγησαν να μελετήσει το ανθρώπινο σώμα και την κίνησή του, σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Σερρών (2006) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ. , με τίτλο “Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία” και κατεύθυνση την Προπονητική Αθλημάτων (2009).Η πρώτη του εκπαίδευση έγινε το 2008 στη μέθοδο Pilates, όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων. Αφορμή αποτέλεσε η αναζήτηση τρόπου αποκατάστασης από ένα προγραμματισμένο χειρουργείο που θα ακολουθούσε.

Η Γιόγκα εμφανίστηκε στη ζωή του ξαφνικά, σαν απάντηση στο σωματικό και συναισθηματικό πόνο και έγινε το κυρίαρχο στοιχείο που φωτίζει το δρόμο του, στο ταξίδι της προσωπικής του εξέλιξης. Οι γνώσεις του, σε συνδυασμό με τα χρόνια εμπειρίας, είναι όλα αυτά που θέλει να μοιραστεί με τους παθιασμένους Γιόγκις που τον ακολουθούν.Το πάθος και η αγάπη του για τη Γιόγκα, τον οδήγησαν στην Ανατολή.

Έχει επισκεφτεί την Ινδία 7 φορές, διαμένοντας συνολικά περισσότερο από ένα χρόνο στη χώρα. Eίναι πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα με πάνω από 1800 ώρες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (yoga alliance).

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα γιόγκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από το 2016 είναι εξωτερικός συνεργάτης με τον οργανισμό Yogakioo ( ινστιτούτο επιμόρφωσης δασκάλων γιόγκα) .Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει συχνά για να μαθητεύσει δίπλα στον δάσκαλο του, Parveen Nair.

Θέλοντας να συνδέσει τη Γιόγκα και με άλλες φιλοσοφίες και πρακτικές, μελέτησε το Reiki (είναι κάτοχος 3ου βαθμού), το Sound Healing, την Αγιουρβέδικη Μάλαξη και το Thai Yoga Massage.

Τέλος, από το 2019, σε συνεργασία με την Elite Trainers Education, διδάσκει ως βασικός καθηγητής στην εκπαιδευτική ενότητα “Body and Mind” και συγκεκριμένα στο αντικείμενο της Yoga.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΝΕΣΣΑ ΤΖΗΚΑ

Η Αγγελική Βανέσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Το 2013 αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ψάχνοντας έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, ήρθε σε επαφή με τη Γιόγκα. Η καθημερινή της πρακτική, την οδήγησε στην ανάγκη να εμβαθύνει στο μονοπάτι της Γιόγκα.Αυτή ήταν η αιτία για το πρώτο της ταξίδι στο Mysore της Ινδίας το 2014, όπου ολοκλήρωσε εντατικό σχολείο δασκάλων Γιόγκα 500 ωρών (Hatha Yoga, Vinyasa). Η τρίμηνη παραμονή της στην Ινδία, ήταν ένα ισχυρό ερέθισμα στο να αλλάξει τρόπο σκέψης και να θέλει να δουλέψει περισσότερο με τον εαυτό της.Αυτές οι σκέψεις την οδήγησαν, στο δεύτερο ταξίδι της στην Βόρεια Ινδία, το 2016, στην πόλη της Dharamshala, στους πρόποδες των Ιμαλάϊων. Εκεί, στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης, συμμετείχε σε σχολείο εκπαίδευσης δασκάλων 200 ωρών (Tribal Yoga).Παράλληλα, η Αγγελική Βανέσσα, παρακολούθησε σεμινάρια Prenatal Yoga (Γιόγκα για Εγκύους) και Παιδικής Yoga όπου και πιστοποιείται σαν δασκάλα Παιδικής Γιόγκα (Flower Kids Yoga School) ολοκληρώνοντας τις ενότητες παρακολούθησης 95 ωρών.Το 2017 ταξιδεύει με προορισμό το Rishikesh, όπου και ολοκληρώνει σχολείο εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών, στο σύστημα της παραδοσιακής Ashtanga Vinyasa Yoga.Το 2018 επιστρέφει και πάλι στο Rishikesh, πιστοποιώντας αυτή τη φορά, τη γνώση της στην Kundalini Yoga (εκπαίδευση δασκάλων 200 ωρών). Όντας ανήσυχο πνεύμα, θέλοντας να συνδυάσει τον κλάδο σπουδών της με την Γιόγκα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ayurveda και Ayurveda Nutrition & Cooking στην Ινδία.Τον τελευταίο καιρό εφαρμόζει Ενεργειακές Θεραπείες, μελετώντας και εξασκώντας το Pranic Healing. Παράλληλα με τη μελέτη της Yoga , η Αγγελική Βανέσσα το 2016, εκπαιδεύτηκε και στη Μέθοδο Pilates ολοκληρώνοντας τον βασικό κύκλο σεμιναρίων και το 2018 συνέχισε την εκπαίδευσή της στον εξοπλισμό Pilates (Reformer, Wunda Chair etc.).

     Τέλος, από το 2020, σε συνεργασία με την Elite Trainers Education, διδάσκει στην εκπαιδευτική ενότητα Body and Mind και συγκεκριμένα στο αντικείμενο της Kids Yoga.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αναστασία είναι απόφοιτος της Σχολής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΔΠΘ με ειδικότητα στην “Προπόνηση Αποκατάστασης Μυοσκελετικών Τραυματισμών και Παθήσεων”.

Το 2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus + << Therapeutic Exercise at WorkSpace>>, Intensive Study Program for learners, University Buskerud og Vestfold, Department of Practical, Physical and Aesthetic Education, στη Νορβηγία, όπου και ειδικεύτηκε στην άσκηση για χρόνιους πόνους στον αυχένα και την μέση, λόγω κακής στάσης σώματος.

Είναι φοιτήτρια του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία», ΔΠΘ. Από το 2013 είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής με δίπλωμα στον τομέα του Group Exercise trainer & Personal trainer καθώς και στη Μέθοδο Pilates.

Από νεαρή ηλικία αποφάσισε πως θέλει να είναι παιδί του αθλητισμού και όχι του πρωταθλητισμού, γι’ αυτό και η συμμετοχή της σε διάφορες ακαδημίες της έδωσαν τα πρώτα εφόδια για την επαφή και την γνωριμία πολλών αθλημάτων.Η αδυναμία της στο νερό την οδήγησαν στο να γίνει “Aqua Instructor” και η περιέργεια της για τις αντιδράσεις των βρεφών και νηπίων στο νερό, την έκαναν “Εκπαιδεύτρια Βρεφικής Κολύμβησης”.

Η αγάπη της ωστόσο για την υγιή άσκηση και τα πιστεύω της για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της άσκησης στην καθημερινότητα και την ζωή των ανθρώπων, ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί με τον χώρο της άσκησης ως πρόληψη και μετά ως αποκατάσταση.

Τέλος, συνεχίζει ακούραστα την παρακολούθηση σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων γιατί θεωρεί πως η γνώση δεν σταματάει πότε και η προσωπική της εξέλιξη είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη των ασκούμενων της.